sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

New Yorkin parhaat palat

Viimeiset kolme päivää ovat kyllä olleet täydellisiä lomapäiviä; aurinkoa, ulkona olemista, hyvää ruokaa ja seuraa sekä täydellistä rentoutumista. Vihdoinkin oli myös aikaa käydä läpi New Yorkin kuvia ja poimia niistä parhaimmat. Vietettiin siis viikko New Yorkissa ja matka oli kyllä mahtava kokemus, vaikkakin kaupunki oli vähän erilainen kuin mitä sen kuvittelin olevan.

Matkalla koettiin ja nähtiin vaikka mitä kivaa, mutta tietysti muutama "nähtävyys" jäi parhaiten mieleen. Meidän hotelli oli aivan Times Squaren vieressä, joten kyseisen paikan ohi tuli käveltyä useamman kerran. Mainostaulut tuhansine ihmisineen oli kyllä vaikuttava näky.


 
Lähellä Times Squarea sijaitsi Madame Tussaud -museo, jossa ihasteltiin vahanukkeja. Nuket olivat kyllä käsittämättömän taidokkaasti tehtyjä. Museo oli aika iso ja nukkeja löytyi neljästä eri kerroksesta.



New Yorkissa piti tietysti käydä myös turistivenematkalla, joka kiersi Manhattanin puoliksi kahteen kertaan. Venematkalla nähtiin niin Vapauden patsas, Ellis Island, WTC tornien tilalle rakennettu muistorakennus, Empire State Building sekä muita Manhattanin nähtävyyksiä.





Parina päivänä vietimme aikaa myös Central Parkissa. Puistossa ei kyllä uskoisi olevansa keskellä miljoonakaupunkia. Eteläpäässä puistoa löytyy myös Central Park Boathouse, jossa kävimme syömässä. Paikan päältä olisi voinut myös lainata soutuvenettä, jolla olisi päässyt soutelemaan pienelle järvelle.




Tietysti myös päärautatieasema piti käydä katsomassa. Oli ehkä hiukan isompi kuin Helsingin rautatieasema ;)



New Yorkista ei myöskään herkut lopu kesken ja valinnanvaraa riittää, mutta ehdottomasti parhaimmat herkut löytyy Magnolia Bakerysta. Leipomosta löytyy mm. taivaallisen hyviä cupcakeja monissa eri vaihtoehdoissa.

 

Parhaimmat jäätelöt ja karkit löytyivät Dylan´s Candy Barista. Kaksi kerrosta karkkia ja päällimmäiseksi kahvila, josta löytyy herkullisia jäätelöitä ja leivoksia <3



Ja vähänkös olisi harmittanut, jos ei oltaisi syöty amerikkalaista juustokakkua :) nam, nam...niin täyteläistä ja kermaista!


Manhattanilta löytyy myös suklaaihmisten paratiisi. Itse kerettiin käydä vain muutamassa suklaaliikkeessä; Hershey´s, M&M ja Godiva. Miksei Suomesta löydy suklaakauppoja kahdesta kerroksesta? :D




Ainoa pettymys oli amerikkalaiset pannukakut, jotka kyllä häviävät suomalaisille muurikkaletuille :) Onneksi sentään sain tänäkin juhannuksena muurikkalettuja joka vuotiseen tapaan :) New York oli kyllä mahtava paikka käydä, mutta yhtä ihanaa oli tulla takaisin. Vastapainoksi miljoonakaupungille tultiin juhannuksen viettoon Savonlinnaan, josta ei varmasti löydy ruuhkaa kuin oopperajuhlien aikaa ja hampurilaisaterioiden vastapainoksi saimme nautiskella paistetuilla muikuilla ja uusilla perunoilla. Elämä on kyllä aika ihanaa <3 Huomenna takaisin kotiin nauttimaan omista nurkista vähäksi aikaa :)

Tässä vielä pari kuvaa NYCistä. Manhattanilta löytyi aika vähän "Sex and the City" -sarjassa nähtyjen katujen kaltaisia kauniita katuja ja näkymää Empire State Buildingin näköalatasanteelta. Näkymät olivat kyllä pimenevässä illassa hienoja, mutta itse turvajärjestelyt ja sisäänpääsy tökkivät todella pahasti verrattuna esimerkiksi Chicagon Skydeckiin.



Hyvää sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa kaikille! <3

15 kommenttia:

  1. Ihania lomakuvia! Tuonne on kyllä joskus päästävä uudestaan.. :) ja aurinkoista uutta viikkoa sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! New York on kyllä niin ihana paikka, että toivottavasti mekin päästäisiin sinne joskus uudestaan :) mukavaa viikonloppua! :)

      Poista
  2. Upeita paikkoja ja hienoja kuvia! Voi kun tuonne joskus pääsisi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja New Yorkista löytyy kyllä uskomattoman hienoja kohteita. Toivottavasti säkin pääsisit joskus tuonne! :)

      Poista
  3. Vau! ihan mahtavia kuvia ja ihanan näköinen reissu ollut, tuonne pitää kyllä joskus vielä päästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Oli kyllä myös ihana reissu :) Toivottavasti pääsisit myös New Yorkissa käymään :)

      Poista
  4. Siis aivan mielettömiä kuvia!! WAUUU!!! Mä haluuuuuun kansss!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mä olisin voinut ottaa teidät kaikki mukaan, jos se olis ollut mahdollista <3

      Poista
  5. Todella upeita kuvia!! Matkakuumeeni nousi (jälleen kerran) aikamoisiin sfääreihin tämän postauksen luettuani!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hienoa, jos matkakuume nousi :D New York on kyllä yksi niistä kaupungeista, joissa on pakko käydä jossain vaiheessa elämää :)

      Poista
  6. Ihan meni iho kananlihalle, niin hyvät Nykin muistot tuli näistä kuvista mieleeni <3 M&M on kyllä huippu paikka :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinaa tulla itsellekin ikävä NYCiin, kun katselee taas näitä kuvia :) Voi kun pääsisi itsekin NYCiin vielä takaisin :) M&M oli kyllä herkullinen paikka ;)

      Poista
  7. New York on suosikkikaupunkini, jossa olen käynyt lukemattomia kertoja. Aina yhtä energinen ja inspiroiva.

    Kyllä niitä tunnelmallisia katuja löytyy Manhattanin alakaupungilta; West Villagesta, Greenwich Villagesta, Sohosta, Nolitasta... Vaikka Times Squaren valot täytyy nähdäkin joka matkalla, valitsen hotellin aina etelämpää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En yhtään ihmettele, jos New York on suosikkikaupunki :)

      Kiitos vinkistä! Sen vuoksi me ei varmastikaan juuri noita kauniita katuja nähty, jos ei liikuttu oikeilla aluilla. Jos vielä NYCissä käydään, niin pitää käydä kävelemässä enemän noilla mainitsemillasi aluilla :)

      Poista
  8. Kiitos Katja matka haasteesta!:) oij vitsi kun luki nuita teidän New York kokemuksia niin matkakuume senkuin kasvaa!:) Ihania kuvia reissusta! Minkä niminen hotelli teillä muuten oli siinä time squarella?

    VastaaPoista