perjantai 30. marraskuuta 2012

Pehmeä talvi

Olen muutamana iltana eksynyt nettikauppojen syövereihin haaveilemaan paksuista tyynykasoista. Tänä vuonna mieleeni ovat olleet erityisesti beigen ja ruskean sävyiset maalaishenkiset tyynyt. Myös eläimet, joulutekstit ja palmikkoneuleet saavat näkyä tyynyissä. Kokosinkin muutamasta verkkokaupasta omia suosikkeja.


En ole aiemmin ostanut H&M:lta mitään kodintekstiilejä, mutta tänä vuonna sieltä löytyy ihanan näköisiä tyynyjä, joita kävin jo pari viikkoa sitten ihastelemassa Aleksanterinkadulla. Saa nähdä tarttuuko sieltä tänä vuonna tyynyjä mukaan.










 

Myös Stockmannilta löytyy tosi paljon ihania ja erilaisia tyynyjä. 
Tässä muutama:



 
 
 




Kodin1:stakin löytyy eläintyynyjä.



Eläintyynyjen parhaat taitavat kuitenkin olla By Nordin tyynyt. 

Tässä ihana pingiinityyny.


Kuvat lainattu hm.com/stockmann.com/kodin1.com/bynord.com

P.s. sukulaisille. Näitä saa tuoda myös tuparilahjaksi ensi viikolla ;)

Hyvää viikonloppua kaikille!

Juuttikankaasta tehty joulukalenteri

Tänään olenkin koko päivän ommellut ja viimeistellyt lapsille omaa joulukalenteria. Lopputulos on taas kerran ihan jotain muuta kuin mikä oli alkuperäinen idea, mutta silti lopputuloksesta tuli ihan hauska.





Ompelin ensin juuttikankaasta 24 pientä pussia.


Pusseihin liimasin kiinni valkoisia ja punaisia taikataikinasta tehtyjä joulukoristeita. Tähtiä oli neljä punaista ja neljä valkoista. Samoin sydämiä ja pilviä oli kumpaakin neljä punaista ja neljä valkoista.


Koristeiden kuivuessa järjestelin pussit riveihin niin, että joka toinen koriste oli punainen ja joka toinen valkoinen. Laitoin myös samanmuotoiset koristeet pystyriveihin. Sen jälkeen numeroin koristeet umpimähkään.


Lopuksi koristelin pussit valkoisella nauhalla, jossa on kultaisia tähtiä sekä ripustin pussit roikkumaan päällystettyyn telineeseen olkinauhalla.


 Vielä puuttuu itse yllätykset pusseista, mutta ne on tarkoitus ostaa huomenna.

Aika vanhanaikaista ja maalaismaista tunnelmaahan näissä on, mutta sopii hyvin meidän 101-vuotiaan talon henkeen <3

Lumista loppuviikkoa jokaiselle!

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Taika-maali

Tänään on sitten räpelletty ja sählätty urakalla. Hirveästi olen koittanut kaikkea kivaa kehitellä, mutta kaikki näyttää ihan roskiskamalta. Kaivoin sitten kaapista Tikkurilan Taika-maalia, joka on sävytetty siniseksi (Jupiter) ja mietin, että mitähän sillä maalaisin. Toisen kaapin pohjalta löytyi Ikean puunvärinen maustehylly sekä kirkas lasipullo. Päädyin sitten maalaamaan ne ja kokeilemaan ensimmäistä kertaa minkälaista jälkeä Taika-maalilla saa.


Pulloon kieritin ennen maalaamista teippiä, jolloin syntyi tuollainen spiraalikuvio. Metallinsininen väri näyttää kyllä kauniilta makuuhuoneen mustaa seinää vasten, mutta enpä tiedä laitanko hyllyä ainakaan seinälle. Sain kyllä taas niin lentävän ajatuksen mitä Taika-maalilla voisi seinälle tehdä, mutta saa nähdä käykö visio ikinä toteen. Olisi kyllä kiva testata myös Tikkurilan Stardust-maalia, mutta saas nähdä mitä tapahtuu.

Idearikkaampaa keskiviikkoa teille! :)

tiistai 27. marraskuuta 2012

Erilaisia DIY-joulupalloja

Kävin eilen ostamassa Eurokankaasta juuttikangasta tarkoituksena tehdä siitä lapsille joulukalenteriin pikkupusseja. Erehdyin sitten kotiin päästyäni levittämään kankaan ruokapöydän päälle ja voi sitä joulun tuoksua ja henkeä, mikä siitä syntyikään. Meille tulee siis varmasti jouluna pöytään juuttikankaasta tehty pöytäliina. Ehkä sen kanssa sopisi sellaiset yksinkertaiset huopatabletit?!

Olin aiemmin jo tehnyt styroksipalloista ja lahjanarusta kultaisia joulupalloja, jotka eivät olleet mielestäni mitenkään erikoisen hienoja. Laitoin ne kuitenkin pöydälle juuttikankaan päälle ja niiden seuraksi vielä valkoisia ja ruskeita lasipalloja. Siitäpä se innostus sitten taas lähti ja oli pakko kokeilla muutamia erilaisia DIY-joulupalloja, joihin olen eri blogeissa ja sisustussivuilla törmännyt.



Karvapallot tein pyörittämällä lankaa pallon ympärille. Palloon kannattaa laittaa liimaa koko pinnalle ennen kuin aloittaa langan kanssa sekä tarvittaessa myös kesken pyörittämisen.

 Tarkempi ohje löytyy Style by Petra.K -blogista.



Tämän pallon tein nenäliinasta. 

Hyvä ohje löytyy All you need is White-blogista.


Kimallepallot tein repimällä tavallisesta valkoisesta paperista suikaleita ja liimamalla niitä ympäri palloa. Sen jälkeen levitin vielä liimaa pallon pintaan ja ripottelin päälle kultahiekkaa. 

Ohje samanlaisiin palloihin löytyy Valoisaa Vaaleaa -blogista.



Valkoisen sydänpallon tein upottamalla punaisen pallon valkoiseen kalustemaaliin. 
Tarkempi ohje löytyy Tikkurilan Joulukalenterista.



Ja sitten nämä epäonnistuneet yksilöt. 
Pohjana on siis valkoinen tai kultaisella askartelumaalilla maalattu styroksipallo, johon olen pyörittänyt harvakseltaan kultaista lahjanarua.
 Lopuksi päihin laitoin nuppineulat, jotta nauha pysyy paikoillaan.


DIY-pallojen mukaan pääsi myös Stockmannilta ostetut valkoiset ja ruskeat lasipallot.
Lasipalloja on todella vaikea kuvata ilman, että ne heijastavat kuvaajaa tai kameraa ollenkaan.




Jouluun on enää 27 päivää jäljellä! :)

maanantai 26. marraskuuta 2012

Tumma makuuhuone

Kuten jo viikonloppuna vähän lupailin, tässä tulee kuvia mustaksi maalatusta makuuhuonesta. Tuo väri on Tikkurilan Symphony -värikartan numero Y490. Se ei ole ihan pikimusta, mutta sinnepäin. Makuuhuoneen ilme muuttui aivan täysin, mutta itse olen kyllä tyytyväinen.





Sänkyä vastapäätä löytyy tällä hetkellä Ikean lipasto, jonka päällä on meidän hääkuva sekä vinottain seinää vasten oleva peili. Tarkoituksena on laittaa lipaston yläpuolelle seinälle isoja valkoisia kehyksiä, joissa olisi lasten kuvia sekä tuo meidän hääkuva (jos joku katsoo kuvaa tarkemmin, niin kyllä, olin tuolloin raskaana ja odotin meidän rakasta pikkutyttöämme).



Kävin viikonloppuna myös Ikeassa, josta mukaan tarttui ihana mustanharmaa huopa. Huopa sopii nyt makkarin väreihin tosi hyvin.




 Sängynpäädyn päältä löytyvät vieläkin tuollainen tummansininen lyhty sekä siniset pullot. Ikeasta tarttui mukaan myös pari tyynyä sekä niihin mustat tyynynpäälliset.





Mitä mieltä ootte? Menikö liian tummaksi?

Hyvää maanantaita!

lauantai 24. marraskuuta 2012

Sederholmin talo - Lasten kaupunki

Kävimme tänään koko perhe Helsingin Aleksanterinkadulla vasta-avatussa Lasten kaupungissa, joka on rakennettu Helsingin kantakaupungin vanhimpaan taloon, Sederholmin taloon. Mukana olivat myös siskoni tyttönsä kanssa sekä meidän äiti eli lasten mummo. 

Talo kuuluu Helsingin kaupunginmuseoihin ja sinne on ilmainen sisäänpääsy.

Museoon on tehty esimerkiksi 1700-luvun kauppa, josta löytyy sen ajan tavaroita.






Samalta ajalta löytyy myös suutarin verstas, josta löytyy puukenkiä ja balleriinan tossut.





Museosta löytyy myös 1930-luvun henkeen tehty koululuokka.







Ja tottahan toki museosta löytyi myös 1970-luvun mummola.




Ja tietysti museosta löytyi myös vanhat sukset 
ja muita vanhoja urheiluvälineitä.


Paikka oli kyllä tosi ihana 
ja näiden ylläolevien esineiden lisäksi sieltä löytyi paljon paljon muutakin kivaa ihmettelemistä.

Suosittelen kyllä ehdottomasti käymistä museossa lasten kanssa.

Hyvää lauantai-illan jatkoa!