keskiviikko 28. elokuuta 2013

Back to school

Täällä on arki heittänyt kuperkeikkaa ja maanantaista asti ollaan opeteltu koko perheen voimin ihan uudenlaista arkea. Pikkutyttöni (2vee) pääsi maanantaina ensimmäistä kertaa tarhaan isoveljensä kanssa ja tänään olivat siellä jo ilman vanhempia keskenään. Itse taas palasin koulutielle ja jatkoin opintoja siitä mihin ne kaksi vuotta sitten jäi. Onneksi maaliviiva häämöttää jo. Toivottavasti ensi keväänä on yksi Hyvinvointiteknologian insinööri lisää ;) 

Kaksi viimeistä vuotta ovat kyllä olleet aivan ihania. Olen nauttinut erittäin paljon saadessani olla kotona tytön kanssa ja samalla myös poikani on ollut enimmäkseen vain osa-aikaisesti tarhassa. Lapsuus on niin lyhyt aika, että opinnot ja työelämä kyllä odottavat sen aikaan. Tätä vahvistaa vain se, että kahden vuoden tauon jälkeen koulussakaan mikään ei ole muuttunut. Opettajat ovat niitä samoja omia persoonia. Osa tutuista luokkakavereista on valmistunut ja osa näkyy edelleen samoilla käytävillä. Innostavat asiat tuntuvat edelleen hurjan mielenkiintoisilta ja toisella hetkellä taas mielessä käy ajatus, "että onko tämä nyt sitä mitä haluan tehdä". Sen suhteen toisen lapsen saaminen tähän väliin oli myös täydellinen ajoitus, että sain kaksi vuotta lisäaikaa miettiä mitä haluan tulevaisuudelta. Perfektionisti-luonteelleni ei kuitenkaan sovi ajatus luovuttamisesta, joten vuosi painetaan nyt menemään täysillä ja sen jälkeen katsotaan kortteja uudestaan.

kuva täältä

Ja mitä tulee niihin mielenkiintoisiin hetkiin, niitä löytyi myös tästä päivästä. Meillä kävi koulussa nimittäin vierailemassa Innojok Oyn perustaja Jukka Jokiniemi, joka on hieno esimerkki unelmien toteuttamisesta ja haasteiden voittamisesta. Moni tunnistaa firman varmastikin Innolux Design -mallistosta, johon kuuluu suomalaisten suunnittelemia ajattomia klassikkovalaisimia sekä uusia 2000-luvulla suunniteltuja malleja kuten esimerkiksi Lokki-valaisimet sekä Tupla Kuplat. 

Valaisinten sijaan kurssilla keskityttiinkin kuitenkin esteettömiin ympäristöihin ja Jokiniemi oli kyllä asiantuntija paikallaan. Seuraavat kaksi päivää meneekin tehokkaasti koulutehtävien parissa miettiessä esteettömyysasioita esimerkiksi näkövammaisten tai pyörätuolilla liikkuvien kannalta. Milloin olet itse viimeksi miettinyt esimerkiksi kauppaan mennessäsi ovien aukaisun hankaluutta, jos istuisit pyörätuolissa? Esteettömyysongelmia ovat kohdanneet varmasti myös jokainen vanhempi rattaiden kanssa, kun ne eivät esimerkiksi mahdu hyllyjen välissä kääntymään tai korkealattiaisiin raitiovaunuihin on ihan turha edes yrittää ilman apukäsiä. Mielenkiintoinen aihe mielestäni :)

Koulutukseni sisältää myös paljon muuta. Kaikkea sitä teknologiaa, jolla ylläpidetään ja parannetaan ihmisen hyvinvointia ja terveyttä :) Mielestäni olisikin kiva kuulla teiltä, kaipaisitteko arkeenne (tai juhlaan) jotain teknistä laitetta, joka helpottaisi elämäänne? Mikä innovaatio on vielä keksimättä? Ei sillä, että musta olisi sitä välttämättä keksimään, mutta olisi kiva tietää mitä ihmiset kaipaisivat vielä niin teknologiapainotteiseen elämään :)

Nörttimäistä keskiviikkoa! :)

keskiviikko 21. elokuuta 2013

Kun mikään ei toimi

Täällä oli eilen pitkästä aikaa ei-niin-hyvä päivä, joten luvassa on varmastikin ensimmäistä kertaa pienimoista avautumista. Eilisen piti olla kyllä erittäin odotettu päivä, kun uusi sohvamme saapui, mutta kaikki ei mennyt taas ihan putkeen. Kaikki alkoi mennä pieleen jo siinä vaiheessa, kun Vepsäläisen kantopojat kantoivat sohvan ovelle. Asutaan siis vanhassa kerrostalossa, jossa sisäänkäynnit eivät ole kovinkaan isoja ja meillä vielä seinä vastassa metrin päässä sisäänkäynnistä. No eikös siinä käynyt niin, että pojat eivät saaneet sohvaa sisään. Soitin miehelle, että mitäs nyt tehdään ja pahahan se oli toisen töistä asialle mitään tehdä. Toinen kantajista ehdotti välioven karmin sahaamista, mutta että heillä siihen ei olisi aikaa, koska oli kiire ja auto keskellä tietä. Sohva joutui siis käytävälle seisomaan 7h tunniksi ennen kuin mies tuli kotiin.

Omat ja miehen hermot alkoivat sauhuta viimeistään siinä vaiheessa, kun mies tuli kotiin ja kokeiltiin yhdessä sohvan kantamista sisään. Ja nätistinhän tuo sisään tuli. Josko pojat olisivat kiireltään sen verran ehtineet, että olisivat kokeilleet tuoda sohvan vinottain sisään, niin oltaisiin kaikki säästetty aikaa ja varsinkin hermoja. Noh, sohva saatiin nätisti olohuoneeseen, ja ehdin jo hiukan iloitan ennen kuin huomasin sohvan olevan jotain ihan muuta kuin mitä sen piti olla. Meille oli tullut väärä sohva!! Sohva kyllä muistutti kovasti tilaamamme sohvaa, mutta viimeistäänkin sohvan mittaaminen paljasti sen vääräksi sohvaksi. Sitten tutkittiin ja ihmeteltiin. Eihän me näin isoa sohvaa tilattu? Eikä tämä ole edes niin pehmeä? Ei me tätä tilattu. Mieheltä meni siinä vaiheessa loputkin hermojen rippeen ja Vepsäläisen aluepäällikkö sai iloisen puhelun :D Puhelun lopputulos oli se, että meille sohvan myynyt nainen oli saanut jo aiemmin potkut töistä, koska oli aiemminkin sekoillut ja tilannut vääriä tuotteita asiakkaille. Meillä vahinko kävi siinä vaiheessa, kun myyjä oli lähettänyt sähköpostiin oikean tarjouksen oikeasta sohvasta, mutta sen jälkeen olevinaan sekoittanut sohvan toiseen samanlaiseen sohvaan, joka olikin se "oikea" sohva, mikä lähtikin sitten tilaukseen.

Ja kyllä mä voin sanoa, että harmittaa ja kovasti. Ensin haaveilet vuoden uudesta sohvasta, kunnes saat tilattua sen. Sen jälkeen odotat kärsimättömänä 8 viikkoa, että koko sohva edes tulee ja sen jälkeen kun se tulee, niin ensin kantomiehet ei saa sohvaa olevinaan sisään ja lopuksi paljastuu, että sohva on vielä väärä. Sentään sain tänä aamuna hyviä uutisia, kun mies soitti ja kertoi, että uusi sohva on nyt tulossa pikatilauksena ja nykyistä sohvaa saa käyttää kuin se olisi oma.

Ikävintä tässä viikossa on kuitenkin ollut se, että kameranikin on vielä rikki. Otin järkkärillä ihan normaalisti kuvia sunnuntaina, kun yhtäkkiä "töks". "Virhe. Paina laukaisinta uudelleen." Se sitten siitä kuvaamisesta hetkeen, kun laukaisin ei toimi. Onneksi kamerassa oli takuuta jäljellä 2 kuukautta, mutta hiukan surettaa odotella sitä 2-3 viikkoa takuuhuollosta. Ettäs mitäs sitten keksitään? Käviskö kuvat kännykällä tai vanhalla digipokkarilla? Tai Ipadin kameralla? Voihan perhonen sentään!

Mutta materiaali on aina materiaalia. Tuskinpa tähän kuollaan, vaikka ärsyttääkin. Joten nyt otetaan postausehdotuksia vastaan! Voipi nimittäin tulla äkkiä tylsää, jos ei 3 viikkoon ilmesty yhtään kuvallista postausta ja täällä taas tylsää, jos joudun olemaan 3 viikkoa hiljaa! :)

Tällä mennään siis etiäpäin!

kuva täältä

Mukavaa viikkoa kuitenkin kaikille!

lauantai 17. elokuuta 2013

"Maalaismummilassa"

Meidän perheen kesään on mahtunut myös pari kotimaan matkaa, lähinnä Savonlinnassa, jossa asuu melkein koko sukuni. Tällä viikolla kävimme myös Voltissa Pohjanmaalla anoppini kotiseudulla. Viime viikon löhöilyn jälkeen oli myös pakottava tarve saada jotain aikaiseksi. Niinpä tämä miniä keksi siivota entisen heinävajan, johon ei oltu koskettu juurikaan viimeisen 20 vuoden aikana :D Nykyään puuhalkojen säilytyspaikkana toimivasta vajasta löytyi kyllä vaikka mitä ihmeellistä, niin roskaa kuin aarteita. Ja voi kun tämän tytön silmät kiiluivat, kun vajasta löytyi kaiken tavaravuorien keskeltä vaikka mitä menneen ajan työkalujen. 

Kaiken roinan keskeltä löytyi myös polkypyöriä, joista pienimmällä myös mieheni on ajanut pikkupoikana <3







Samassa yhteydessä tyhjennettiin myös aitta, johon ei oltu myöskään koskettu moneen moneen vuoteen. Sieltä löytyi myös pari vanhaa aaretta, jotka sain viedä luvan kanssa kotiin. En muistanut kuitenkaan ottaa niistä vielä kuvia, mutta onneksi ne pääsevät pian uuteen kotiin ja sen jälkeen tännekin näytille :)

Ja voi huoh, kun tämä haaveileva remonttireiska on alkanut taas haaveilemaan vanhan talon kunnostamisesta meidän perheelle kodiksi. Kun saisi kunnostaa 1900-luvun alkupuolella rakennetun omakotitalon omanlaiseksi. Missä valkoiseksi maalattu puulattia narisee, ison perheen keittiöstä kantautuu pullantuoksu, makuuhuoneiden seiniltä löytyy vanhan ajan kuviotapettia ja siitä minkä ympäri lapset saavat kirvata paljain jaloin. Mutta vielä ei ole sen aika. Ei ihan vielä :)

Ihanaa viikonloppua! :)

perjantai 16. elokuuta 2013

Perheloma Makadi Bayssa

Täällä ollaan taas. Blogihiljaisuus kestikin kauemmin kuin mitä ajattelin. Oltiin viime viikko nimittäin koko perhe Egyptin Makadi Bayssa, joka on lähellä Hurghadaa. Nyt kun uutisia kuuntelee niin ei oltaisi kyllä parempaan aikaan etelästä voitu tulla takaisin. Tämä viikko on taas mennyt Voltissa Pohjanmaalla, jossa sijaitsee anoppini lapsuudenkoti. Mökki sijaitsee sen verran syrjässä, ettei sielläkään ollut juurikaan toivoakaan blogia päivitellä. Loppuviikko meneekin täällä Savossa, kun tulimme vielä moikkaamaan omia sukulaisiani Savonlinnaan ja vihdoinkin ollaan taas kunnollisten nettiyhteyksien päässä. Toisaalta taas oli ihan kivaa olla vähän pidemmän aikaa kunnolla ilman tietoteknisiä laitteita.

Päätettiin siis kolmisen viikkoa sitten ottaa äkkilähtö lämpimään. Matkakohde valittiin ensisijaisesti sen perusteella, että siellä riittää lapsille tekemistä. Haluttiin myös budjettimatka, mutta hotellin piti olla kuitenkin vähintään neljän tähden hotelli. Suomalaisten matkajärjestäjien kohteista valittiin lopulta Sunwing Waterworld Makadi Bay ja siellä kyllä todellakin riitti lämpöä!

Lapsille riitti kyllä hotellissa tekemistä, varsinkin allasalueen vesipuisto oli lasten suosikki. Muutenkin alueella oli paljon erilaisia altaita, joten sieltä löytyi kyllä kaikille omat suosikit.







Hotellin yhteydessä oli myös oma ranta, jossa käytiin parina iltana. Ihmeteltiin muutamana päivänä muita lomailijoita, joilla oli varvasjuoksutossujen kaltaiset tossut jalassa altaalla. Tajuttiin vasta Punaiseen mereen astuessa tossuen merkitys. Meren pohja oli nimittäin todella terävä ja epätasainen. Rannan lähellä oli myös mereen merkitty isoja alueita kielletyiksi koralliriuttujen vuoksi.








Iso miinus paikassa oli kyllä ruoka. Vaikka hotellialueella oli paljon ravintoloita ja meillä oli all-inclusive-rannekkeet, niin ruoka alkoi tökkimään jo toisena päivänä. Jokaisesta ravintolasta sai oikeastaan vain perusmättöä tai siltä ainakin kaikki maistui, eikä esimerkiksi aitoa egyptiläistä ruokaa löytynyt mistään. Lohtua meille herkuttelijoille toi sentään allasalueen yhteydessä ollut jäätelö- ja lettubaari :)



Kiinnitin myös aika paljon huomiota paikan sisustukseen ja käytettyihin väreihin. Koko hotelli oli nimittäin sisustettu maanläheisin värein. Rottinkihuonekalut olivat kyllä ehdottomasti eniten käytettyjä huonekaluja, mikä oli sinänsä yllätys, koska ne olivat todella kuumia ja polttavia auringon paistaessa.





Matka oli kuitenkin onnistunut siinä mielessä, että lapset saivat temmeltää monta tuntia päivässä vedessä ja vesiliukumäkissä. Ja mikä parasta, koko perhe oli lomalla, joten saimme todellakin keskittyä vain pitämään hauskaa keskenämme ja sitä meillä todellakin oli. En muista milloin lapset olisivat viimeksi nauraneet niin ratkiriemukkaasti <3 Ja saihan sieltä pienen kivan päivetyksenkin kotiin viemisiksi :)
 


 Huomenna toivottavasti kuvia sitten vähän erilaisista maisemista :) 
Rentouttavaa loppuviikkoa kaikille!

tiistai 6. elokuuta 2013

Indiedays Inspiration


Puolitoista viikkoa sitten luin lentokentällä konetta odottaessani blogini mailia. Sinne oli tullut maili, jota en uskonut todeksi. Sain kutsun liittyä Indiedays Inspirationiin. "Siis mitäääh??" oli ensimmäinen ajatukseni. Mutta totta se oli se ja hyvä niin. Nyt saan olla yksi 300:sta blogista, jotka kaikki löytyvät Indiedays Inspiration -blogiyhteisöstä. Taisin kyllä olla sen lentomatkan taivaissa muutenkin kuin lentokoneessa istuessa :D

Blogissani mikään ei siis muutu, mutta blogini ja uudet päivitykset löytyvät nykyään myös Indiedays Inspiration -sivustolta. Täältä löytyy myös blogini kotisivu, josta löytyy kaikki postaukset kuvavirtana. 

Ja ihan parasta on se, että kanssani Indiedays Inspirationiin liittyi myös muita ihania ja inspiroivia blogeja, joita olen seurannut aina kun aikaa löytyy. Sylikaupalla onnea myös ihanille bloggaajille! <3

Meidän perheen toiseksi viimeinen lomaviikko on lähtenyt käyntiin paikassa, jossa netti toimii hitaammin kuin etana liikkuu eteenpäin, joten mun on pakko toivotella nyt kaikille ihanaa loppuviikkoa! Palaillaan taas, kun pääsen takaisin kunnollisten nettiyhteyksien äärelle :) Sukulaisille vielä erityiset terkut! Kaikki on kunnossa! ;)

Aurinkoista viikkoa kaikille! <3