torstai 27. kesäkuuta 2013

Jotain uutta

Täällä on viikko mennyt taas aivan liian nopeasti. Tietokonekin on saanut olla pöydällä pölyttymässä, kun aika on mennyt ulkona olemiseen ja pieneen shoppailukierrokseen. Mutta on meillä kotonakin jotain tapahtunut tai oikeastaan aika paljonkin. Harmi vain, että tänään kun vihdoinkin olisin kerennyt kuvaamaan pitkästä aikaa kotona, oli niin pimeää ja harmaata, että kuvista tuli joko ylivaloittuneita tai kamalan tummia. Muutenkin tuntuu, että kotona on jotenkin paljon vaikeampaa kuvata kuin matkoilla. Noh, ehkä se tästä. Ikkunalaudalle ostin viikolla pitkään haaveilemani valkoisen Nappulan ja Pentikin pöytävalaisimen tunnelmaa luomaa. Mietin kyllä valaisimen kohdalla pari kertaa, mutta se sopii kyllä aivan täydellisesti ikkunalaudalle. Nyt vain odotellaan pimeneviä syysiltoja :)



Meillä on ollut viimeisen vuoden ajan, kun ollaan tässä kodissa asuttu, ollut tarkoituksena ostaa pienempi sohva ja telkkari, jotka eivät valtaa puolikasta olohuonetta. Nyt ollaan vihdoinkin päästy siihen pisteeseen, että ollaan saatu ostettua uusi telkkari ja uusi sohva on tilauksessa. Telkkari vaihdettiin huomattavasti pienempää 32 tuuman telkkariin 40:n tuuman jättiläisestä. Vähän on ollut totuttelemista pienempään telkkariin, mutta on kyllä hienoa, ettei telkkari näytä enää valtaavan puolikasta seinää. Nyt kun kerran ostettiin uusi telkkari, niin ostettiin samalla sellainen, jossa on myös nettiyhteys. Niinpä saadaan katsottua elokuviakin suoraan esim. Netflixistä, vaikka ei meillä kovinkaan usein leffoja katsella. Ehkä tulee enemmän katsottua Mansikka-Marjaa ja muita lastenohjelmia :D Vielä pitäisi säätää johdot piiloon.


Sohva tilattiin Vepsäläiseltä. Tuskailin monta viikkoa sohvan kanssa, koska suurin osa kolmen hengen sohvista on liian leveitä ja kahden hengen sohvat liian lyhyitä. Onneksi kävimme tällä viikolla Vepsäläisellä paikan päällä kokeilemassa sohvia ja täydellinen sohva löytyi vasta, kun olimme jo lähdössä kaupasta pois. Koko perhe rakastui Sitsin Colorado-mallistoon. Täydellinen löhösohva <3 Pieni neiti meinasikin käydä jo kaupassa sohvalle nukkumaan. Oli vissiin sen verran hyvin upottava ja pehmeä :D 



Ainoastaan värivalinta tuotti ongelmia, niinpä sainkin kotiin kolmen erilaisen kankaan mallikappaleet kokeiltavaksi ja lopullinen valinta oli aika selkeä: valkoinen. Joo, puhtaan valkoinen. Onneksi sohvassa on irtopäälliset ja meillä pesukone. Ehkä valintaa helpotti myös se, että meillä on ollut aiemminkin valkoinen sohva, joten tiedetään mitä tilattiin. Muut vaaleat sävyt näyttivät myös niin likaisilta seinää vasten, että ei juurikaan ollut vaihtoehtoja. Nyt vain joudutaan odottamaan 6-7 viikkoa, että päästään löhöilemään uudessa sohvassa <3 Vanha sohvakin taitaa saada uuden hyvän kodin.


On täällä tapahtunut jotain muutakin, mutta tänään oli niin karmea sää, että joutuu ottamaan joku toinen päivä uusia kuvia :) Sitä ennen meidän perhe lähtee kuitenkin pienelle matkalle, joten blogiin tulee taas pieni tauko. Palaillaan taas, kun tullaan takaisin kotiin. Sen jälkeen ollaankin jo vähän pidemmän aikaa kotona, ehkä :)


Ihan mahtavaa loppuviikkoa myös kaikille teille! <3

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

New Yorkin parhaat palat

Viimeiset kolme päivää ovat kyllä olleet täydellisiä lomapäiviä; aurinkoa, ulkona olemista, hyvää ruokaa ja seuraa sekä täydellistä rentoutumista. Vihdoinkin oli myös aikaa käydä läpi New Yorkin kuvia ja poimia niistä parhaimmat. Vietettiin siis viikko New Yorkissa ja matka oli kyllä mahtava kokemus, vaikkakin kaupunki oli vähän erilainen kuin mitä sen kuvittelin olevan.

Matkalla koettiin ja nähtiin vaikka mitä kivaa, mutta tietysti muutama "nähtävyys" jäi parhaiten mieleen. Meidän hotelli oli aivan Times Squaren vieressä, joten kyseisen paikan ohi tuli käveltyä useamman kerran. Mainostaulut tuhansine ihmisineen oli kyllä vaikuttava näky.


 
Lähellä Times Squarea sijaitsi Madame Tussaud -museo, jossa ihasteltiin vahanukkeja. Nuket olivat kyllä käsittämättömän taidokkaasti tehtyjä. Museo oli aika iso ja nukkeja löytyi neljästä eri kerroksesta.



New Yorkissa piti tietysti käydä myös turistivenematkalla, joka kiersi Manhattanin puoliksi kahteen kertaan. Venematkalla nähtiin niin Vapauden patsas, Ellis Island, WTC tornien tilalle rakennettu muistorakennus, Empire State Building sekä muita Manhattanin nähtävyyksiä.





Parina päivänä vietimme aikaa myös Central Parkissa. Puistossa ei kyllä uskoisi olevansa keskellä miljoonakaupunkia. Eteläpäässä puistoa löytyy myös Central Park Boathouse, jossa kävimme syömässä. Paikan päältä olisi voinut myös lainata soutuvenettä, jolla olisi päässyt soutelemaan pienelle järvelle.




Tietysti myös päärautatieasema piti käydä katsomassa. Oli ehkä hiukan isompi kuin Helsingin rautatieasema ;)



New Yorkista ei myöskään herkut lopu kesken ja valinnanvaraa riittää, mutta ehdottomasti parhaimmat herkut löytyy Magnolia Bakerysta. Leipomosta löytyy mm. taivaallisen hyviä cupcakeja monissa eri vaihtoehdoissa.

 

Parhaimmat jäätelöt ja karkit löytyivät Dylan´s Candy Barista. Kaksi kerrosta karkkia ja päällimmäiseksi kahvila, josta löytyy herkullisia jäätelöitä ja leivoksia <3



Ja vähänkös olisi harmittanut, jos ei oltaisi syöty amerikkalaista juustokakkua :) nam, nam...niin täyteläistä ja kermaista!


Manhattanilta löytyy myös suklaaihmisten paratiisi. Itse kerettiin käydä vain muutamassa suklaaliikkeessä; Hershey´s, M&M ja Godiva. Miksei Suomesta löydy suklaakauppoja kahdesta kerroksesta? :D




Ainoa pettymys oli amerikkalaiset pannukakut, jotka kyllä häviävät suomalaisille muurikkaletuille :) Onneksi sentään sain tänäkin juhannuksena muurikkalettuja joka vuotiseen tapaan :) New York oli kyllä mahtava paikka käydä, mutta yhtä ihanaa oli tulla takaisin. Vastapainoksi miljoonakaupungille tultiin juhannuksen viettoon Savonlinnaan, josta ei varmasti löydy ruuhkaa kuin oopperajuhlien aikaa ja hampurilaisaterioiden vastapainoksi saimme nautiskella paistetuilla muikuilla ja uusilla perunoilla. Elämä on kyllä aika ihanaa <3 Huomenna takaisin kotiin nauttimaan omista nurkista vähäksi aikaa :)

Tässä vielä pari kuvaa NYCistä. Manhattanilta löytyi aika vähän "Sex and the City" -sarjassa nähtyjen katujen kaltaisia kauniita katuja ja näkymää Empire State Buildingin näköalatasanteelta. Näkymät olivat kyllä pimenevässä illassa hienoja, mutta itse turvajärjestelyt ja sisäänpääsy tökkivät todella pahasti verrattuna esimerkiksi Chicagon Skydeckiin.



Hyvää sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa kaikille! <3

perjantai 21. kesäkuuta 2013

Juhannus

Tulin vain toivottamaan kaikille ihanaa ja rentouttavaa Juhannusta :) Täällä on ollut taas todella hiljaista, kun viikko meni jetlagista toipuessa. Toivottavasti kerkeisin viikonlopun aikana paneutumaan vielä New Yorkin kuviin ja vierailemaan piiiiitkästä aikaa lemppariblogeissani :)

Tänään meidän perhe on kuitenkin nauttinut Suomen kauniista luonnosta ja rauhasta sekä nähnyt pitkästä aikaa sukulaisia <3





Hyvää Juhannusta!

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Lasten New York

Loma New Yorkissa alkaa olemaan loppupuolella. Huomenna lauantaina vietetään vielä päivä täällä ja illalla aloitetaan vihdoinkin matka kohti rakasta kotimaata Suomea. Kahden viikon loma on ollut oikeastaan ihan täydellisen pituinen; kaikkea on keretty kokemaan sopivasti, nähtävyyksiä ei ole tarvinnut juostu läpi ja toisaalta nyt on jo kiva palata takaisin kotiin. Matka on kyllä ollut tosi antoisa ja olen tosi ylpeä lapsistani, jotka ovat kuin vanhoja maailmanmatkaajia. 

New Yorkia ei ehkä pidetä mitenkään lasten ykkösmatkakohteena, mutta meidän matka on kyllä ehdottomasti osoittanut sen, että myös lapset viihtyvät täällä ja tekemistä löytyy. Sen vuoksi teenkin tämän postauksen ihan vain lasten näkövinkkelistä. Itse liikuttiin vain Manhattanilla, joten kaikki liikkeetkin ja museot löytyvät samaiselta alueelta.

Jokainen lapsihan rakastaa leluja ja jos uusia leluja mielii saada, niin vanhemmat kannattaa houkutella johonkin näistä liikkeistä; Toys r us, Disney Store, FAO Schwarz, Built a Bear Workshop tai American Girl.

Toys r us ja Disney Store sijaitsevat aivan Times Squaren ytimessä. Toys r us - liike muistuttaa kokoluokaltaan lähinnä Stockmannia, mutta on hintaluokaltaan paljon halvempi kuin Suomen lelukaupat. Lelukaupan sisältä löytyy myös maailmanpyörä, johon voi olla pitkät jonot alkuillasta. Liikkeeseen ja sen neljään kerrokseen kannattaakin suunnata päivällä tai myöhäisillasta. 



Disney Store sijaitsee ihan Toys r us -liikkeen vieressä, mutta on huomattavasti pienempi kuin Toys r us . Toki kahden kerroksen liikkeestä löytyy jokaiselle Disney-fanille jotain kynistä prinsessamekkoihin ja pehmoleluista paitoihin. Myös täällä lelujen hinnat ovat alhaisempia kuin Suomessa.

Yhdysvaltojen vanhin lelukauppa FAO Schwarz -liike taas löytyy Viideltä Avenuelta (Fifth Avenue) läheltä Central Parkia. Paikasta löytyy varmasti leluja, joita ei löydä Suomesta. Meidän huomio kiinnittyi jättiläiskokoisiin pehmokoiriin, joita en jaksanut edes kantaa :D Voi, että kun sellaisen olisikin saanut tungettua matkalaukkuun tai kuljetettua rahtina Suomeen :) Myymälästä löytyy myös suuri karkkiosasto, jonne me karkinnälkäiset tietysti eksyimme. Karkkeja ei täällä kannata muuten hirveästi napostella, jos ei ole yhtään ylimääräistä, ovat nimittäin hinnaltaan huomattavasti Suomen hintoja kalliimpia. 



Jos haluaa oman persoonallisen nallen, kannattaa suunnata Build a Bear Workshoppiin, jossa saa luoda aivan omanlaisensa nallen. Liike sijaitsee Viidennellä Avenuella, 46. ja 47. poikkikadun välissä. Ensin valitaan tyhjä nalle, joka voi olla esimerkiksi pieni ja ruskea tai niin kuin poikani valitsi Paavo Pesusienen. Sen jälkeen nallen "runko" viedään täytettäväksi ja nallen sisälle laitetaan pehmosydän ja nalle parsitaan kiinni. Nallen sisälle saa myös napin, josta kuuluu painettaessa haluttu laulu. Kun nalle on täytetty ja parsittu, sille voi valita sadoista eri vaihtoehdoista halutunlaisen paidan, housut, kengät ja asusteen. Ja niin oma, yksilöllinen nalle on valmis. Oman nallen luominen ei ole ilmaista, mutta toisaalta ainakin nalle on omistajallensa mieluinen. 


Tytöille ja nukeille löytyy myös oma paikka; American Girl, josta löytyy samaisen merkin nukkeja ja niille kaikkea mahdollista ja mahdotonta. Meiltä liike jäi käymättä, mutta jos paikan ostoskasseja bongailee kaupungilla, voi olla varma, että liike on pikkutyttöjen mieleen. Liike sijaitsee myös Viidennellä Avenuella ja 49. kadun kulmassa.

Jos sää suosii, kannattaa ehdottomasti suunnistaa Central Parkiin, josta löytyy sekä Central Park Zoo, että leikkipuistoja. Eläinpuisto ei ole kovinkaan iso, mutta siellä saa kuitenkin kevyesti kulumaan parikin tuntia ihmettelemällä kilpikonnia, lintueläimiä, pandakarhuja, pingviinejä, jääkarhua sekä merileijonia. Lapsille on myös oma pieni eläintarha, josta löytyy mm. lampaita. Eläinpuiston yhteydessä on myös pieni kahvila, jos jano tai pieni nälkä iskee.




Eläinpuistosta 300 metriä länteen päin löytyy todella iso leikkikenttä Heckscher Playground, jossa lapsille löytyy varmasti tilaa temmeltää ja leikkiä. Leikkikentältä löytyy kiipeilytelineitä, hiekkalaatikoita, liukumäkiä ja kiikkuja. Ja jos on todella iso leikkikenttä, niin on myös todella paljon lapsia. 


Jos taas taivaalta tulee vettä kuin ämpäristä kaataessa, kannattaa suunnata muutamankiin kohteeseen. Ihan ykkönen on Children´s museum of Manhattan. Lasten sisäleikkipuisto muistuttaa vähän meidän Hoplopia, muttei kuitenkaan. Neljästä eri kerroksesta löytyy niin tutkittavaa kuin opittavaa. Ensimmäisessä kerroksessa opetetaan lapselle leikin kautta terveellisiä elämäntapoja. Toisessa kerroksessa leikitään yhdessä Seikkailija Doran kanssa. Kolmannessa ja neljännessä kerroksessa on erilaisia työpajoja, jotka opettavat lapsille erilaisia taitoja. Meidän lapset viihtyivät paikassa kevyesti parisen tuntia ja jos nälkä ei olisi iskenyt kesken, olisivat varmasti olleet paljon pitempääkin. Meidän perheeltä monta peukkua tälle paikalle!


Poikien ja varsinkin vähän vanhempien poikien kannattaa suunnistaa the Intrepid Sea, Air & Space Museumiin, joka on rakennettu toisessa maailmasodassa palveleen lentotukialus USS Interpid ympärille tai käytännössä eri kansille. Yläkannelta löytyy paljon erilaisia Yhdysvaltojen armeijan helikoptereita, alakansilta löytyy historian havinaa toisesta maailmansodasta ja alakerrasta kahvila sekä alkuperäiseen kuntoon jätettyjä makuupunkkia, keittiöitä ja oleskelutiloja. Museosta huokuu kyllä todellinen isänmaallisuus ja uskollisuus omaa isänmaata kohti. Kapteenin kannella törmäsimme myös laivalla palvelleeseen sotilaaseen, joka esitteli meille kapteenin koppia. Museosta löytyy myös erilaisia simulaattoreita sekä sukellusvene. Aivan ehdoton paikka kaikille pojille ja isille.




Sateisena päivänä ihmettelemistä löytyy myös New Yorkin luonnonhistoriallisesta museosta, josta löytyy erittäin vaikuttava vedenalaisen maailman museo-osio sekä isompia nisäkkäitä. Museosta löytyy mm. oikeankokoisen sinivalaan mallinnus, joka ei varmasti jää keneltäkään huomaamatta.  Museossa on erittäin hyvin esillä luonnon monimuotoisuus niin kasvien kuin eläintenkin suhteen. 



Yleisesti ottaen lasten kanssa on helppo matkustaa New Yorkissa. Vaikka kadut ja liikkeet ovat ruuhkaisia, rattailla pääsee kyllä eteenpäin ja liikkeisiin sekä kauppoihin mennessä joku tulee varmasti auttamaan oven kanssa. Jos lapset ovat kovia maidonjuojia, ei sekään ole tässä kaupungissa ongelma. Jokaisessa ravintolassa ja kaupassa, jossa kävimme, löytyi joko rasvatonta tai tavallista maitoa. Jos vielä pakkaa laukkuun pillejä, ei haittaa ollenkaan, vaikka maito tarjoiltaisiin joskus isosta lasista. 

Ehkä ainoa asia, minkä eteen saa tehdä töitä on terveellisen ruuan löytäminen. Ranskalaisia ja hampurilaisia löytyy kyllä joka nurkasta, mutta hedelmäkippoja sitäkin vähemmän. Kaduilla kyllä myydään hedelmiä, mutta me jätettiin ne ihan suosiolla välistä. Melkein joka korttelista löytyy kylläkin Duane Reade, joka on paikallinen "apteekkiketju". Karkki- ja limuhyllyjen vierestä löytyy myös ihan oikeitakin terveys-/lapsille suunnattuja tuotteita :D

Ja mitä tulee muuten New Yorkin herkkuihin. Voi nam, niitä riittää valitettavasti tässä kaupungissa. Ja ne vaativat jo oman postauksensa ;)


Hyvää viikonloppua kaikille! 


Tämä menee nyt nauttimaan viimeisestä hotelliyöstä ja -aamiaisesta ja sen jälkeen on vuorossa pakkailua ja pientä kierrosta vielä Times Squarella. Palaillaan! :)

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Paluu Chicagoon

Viime postauksesta jäi vielä esittelemättä pari paikkaa, jossa kerettiin käymään Chicagossa :) Käytiin nimittäin reissun loppupuolella vielä The Field Museumissa eli Chicagon luonnonhistoriallisessa museossa, Shedd Aquariumissa ja Adler Planetariumissa ihmettelemässä avaruuteen liittyviä esineitä. Noustiin myös hissillä yli 400 metrin korkeuteen ihastelemaan näkymiä.


Chicagon luonnonhistoriallinen museo oli kyllä vaikuttava, melkeinpä vaikuttavampi kuin Lontoon vastaava. Museosta löytyi todella paljon esineitä eri aikakausilta ja etenkin Etelä- ja Pohjois-Amerikasta. Varsinkin intiaanien ja inkojen osiot olivat todella kiehtovia kaikkineen toteemipaaluineen ja intiaanien käsintehtyineen vaatteineen. Museosta löytyi myös kymmeniä eri eläinlajeja, jotka kiehtoivat varsinkin poikaa. Löytyipä museosta myös "Sue", yksi parhaiten säilyneistä Tyrannosaurus Rexin luurangoista. 





Luonnonhistoriallisen museon vieressä sijaitsee Shedd Aquarium, joka oli ainakin meidän perheelle pienoinen pettymys. Paikka ei ollut loppupeleissä kovinkaan iso ja delfiininäytökseenkin oli liput harmiksemme loppuunmyydyt. Lapset näkivätkin delfiinejä vain vedenalaisesta kahvilasta. Akvaariosta löytyi kuitenkin muutama pingviini ja hai, joita lapset mielellään ihastelivat. 


Shedd Aquariumin vieressä taas sijaitsee Adler Planetarium, joka meni meillä aika läpijuoksuksi, jotta saatiin lapset päikkäreille. Planetaariosta löytyi kuitenkin muutamia mielenkiintoisia kohteita, joista lapsille ehdottomasti mielenkiintoisin oli oma tutkimusalue, jossa sai ajella "avaruusaluksilla", kaivautua maan alle tunneleita pitkin ja nousta pintaan pienistä muovikuplista. 




Toiseksi viimeisenä päivänä kävimme myös Yhdysvaltojen korkeimmassa rakennuksessa Willis Towerissa (entiseltä nimeltään Sears Tower), josta oli myös henkeäsalpaavat maisemat. Näköalatasanne oli 104. kerroksessa ja yli 400 metrissä. Jos paikkaa vertaa toiseksi korkeimpaan rakennukseen John Hancock Centeriin, niin täältä näkyi kyllä todella kauaksi, mutta John Hancock Observatoryn näköalatasanteelta näkyi rannikko paljon hienommin. Täältä löytyi myös näköalatasanteelta ulokkeita, jotka olivat tehty vain lasista tai pleksistä, joten ulokkeen päälle pystyi astumaan ja katsomaan suoraan alaspäin. Voin sanoa, että silloin kyllä pelotti. Se tunne oli kyllä kaamea, kun tuntui seisovan tyhjän päällä. Siinä vaiheessa oli turha ajatella rationaalisesti, ettei täältä tipu :D 




Niin kuin jo viimeksi kerroin, Chicago on kyllä vierailun arvoinen kaupunki. Kuten muuallakin rapakon takana, hinnat ovat Suomeen verrattuna paljon alhaisemmat, kaupunkikuva on ihan erilainen kuin Suomessa ja itse ainakin arvostan kovasti ihmisten ystävällisyyttä ja avuliaisuutta. Kaupungista löytyy myös varmasti nähtävää ja koettavaa esimerkiksi pitkäksi viikonlopuksi. 



Ainoa asia, mistä voin antaa risuja ja se koskee koko amerikkalaista kulttuuria, on sen pikaruokakulttuuri. Joka ikisestä korttelistä löytyi ainakin McDonald´s ja Dunkin' Donuts. Ja vielä pahempaa on se, että paikallinen pikaruoka maistuu aivan hirveältä :D Sen vuoksi yritettiinkin aina etsiä ruokapaikka, josta sai jotain muutakin kuin hampurilaisia ja donitseja. 

Sama pikaruokakulttuuri näkyy myös täällä New Yorkissa. Ja Starbucksit. Niitäkin on joka kulmassa! :)  Loma New Yorkissa on lähtenyt vähän yskien käyntiin. Eilen satoi melkein koko päivän vettä kuin ämpärillä kaataessa ja tänäänkin tuli iltapäivästä paikallisia sadekuuroja. Se mitä ollaan kuitenkin saatu tehtyä täällä jääköön seuraavan kertaan :)


Aurinkoista viikkoa kaikille täältä lämpimästä New Yorkista! :)